Crested Penguin

Znanstvena klasifikacija Crested Penguin

Kraljestvo
Animalia
Fil
Chordata
Razred
Ptice
Naročilo
Sphenisciformes
Družina
Spheniscidae
Rod
Eudyptes
Znanstveno ime
Laride močne;

Stanje ohranjenosti grebenastega pingvina:

Ranljiv

Kraj Crested Penguin:

Ocean
Oceanija

Dejstva o crested pingvinu

Glavni plen
Krill, ribe, kozice
Posebnost
Rdeč kljun in svetlo rumene obrvi
Habitat
Skalnati antarktični otoki
Plenilci
Leopardjev pečat, kit ubijalec, morski psi
Prehrana
Mesojed
Povprečna velikost legla
2.
Življenjski slog
  • Kolonija
Najljubša hrana
Krill
Tip
Ptica
Slogan
Ima dolge rumene obrvi!

Fizikalne značilnosti grebenastega pingvina

Barva
  • Siva
  • Rumena
  • Črna
  • Bela
Tip kože
Perje
Življenjska doba
15 - 20 let
Utež
3 kg - 6 kg (6,6 lbs - 13 lbs)
Višina
60cm - 68cm (24in - 27in)

Gobast pingvin ima dolge rumene obrvi.




Živi na vodnih predelih skalnatega antarktičnega otoka z imenom Snare Island, kjer uživa kril in druge okuse. Ta pingvin je ena od šestih različnih vrst, ki živijo na splošnem območju. Krestasti pingvin je siv, rumen, črn in bel. V divjini živi kar 20 let.



Neverjetna dejstva o crested pingvinu!

• Pingvin jedo krila, mlade lignje in druge majhne živali, ki živijo v vodi.
• Živi samo na enem otoku, blizu Nove Zelandije.
• Krestasti pingvin običajno vsako leto reproducira enega samega piščanca.
• Plenijo jih orke, leopardovi tjulnji in različne ptice.
• Ti pingvini svobodno živijo v različnih živalskih vrtovih v krajih, kot sta Antwerpen in Paradisio.

Znanstveno ime Crested Penguin

Znanstveno ime grebenastega pingvina je Eudyptes robustus. Ime Eudyptes temelji na grških besedah, ki pomenijo 'dober potapljač'. Beseda robustus se na močan in močan način nanaša na to, kako živijo pingvini. So trpežni in lahko živijo sami v vseh okoljih, čeprav se parijo, da vzgajajo svoje piščance.



Videz grebenastega pingvina

Krestasti pingvin je srednje velika ptica, ki ima obrv svetlo rumenega perja, ki teče od obeh očes nazaj do zadnjega dela glave. To je enako pri obeh spolih. Razen tega, čeprav so si spoli zelo podobni, so moški ponavadi nekoliko večji in imajo težja usta. Ptici imata svetlo rdeče oči, vendar oči niso tako rdeče kot oči pingvina skakalca. Mlade ptice so ponavadi manj gospodarske, z bledo brado in kratkim grebenom. Tako odrasli kot mladoletniki imajo značilne bele črte na obrazu in golo belo rožnato črto okoli kljuna.

Crested pingvin na skalah
Crested pingvin na skali

Obnašanje Crested Penguin

Čeprav se grebeni pingvini zdijo zelo mirni, se grebeni pingvini vsako leto borijo zaradi potrebe po novih partnerjih, tako za mlade pingvine, da bi našli partnerja kot za stare, ki potrebujejo novega partnerja. V teh bojih ptico zgrabijo za vrat in jo pretepejo s krili.

Krestasti pingvin lahko izvede več vokalizacij, od sikanja in eksplozivnih krikov do ritmičnega trobljenja in zvokov, ki se slišijo na daljavo, ko so na morju. Kljub vsej tej dejavnosti so te ptice večino časa resnično mirne in lepo vzgojene. Ptice ne iščejo boja in na splošno se bodo ustalile, ko bo obdobje spopadov konec.



Habitat Crested Penguin

Čopasti pingvin živi v morju in na kopnem, odvisno od tega, v katerem delu sezone je. O habitatu pingvina med sezono gnezdenja ni veliko znanega, čeprav so jih videli na kopnem v Tasmaniji, New Zelandiji in drugih krajih. Ti pingvini večinoma gnezdijo v gostih kolonijah na obalnih skalah ali pod drevesnim pokrovom gozdov Olearia. Na teh mestih pingvini kopljejo plitke luknje in dno prekrivajo s travo, vejicami, listi, kamenčki ali šoto. Nato bodo dodali rob blata, da bodo gnezdo dvignili nad tlemi.

Ko se bodo preselili v vegetacijo, bodo zaradi močnih gnezditvenih dejavnosti umrli, takrat se bo kolonija preselila na novo gnezdišče. Kolonije, ki gnezdijo v bližini potoka, imajo lahko prednost pred drugimi zaradi prisotnosti vode za pitje in kopanje, vendar to ni nujno in številne gnezdilne kolonije se nahajajo daleč od vode.

Crested Penguin Diet

Prehrana grebenih pingvinov Snares ni dobro znana, vendar se domneva, da jedo večinoma križ, skupaj z enakim deležem lignjev in majhnih rib. Kje in kako ulovijo to hrano, ni dobro znano, a zdi se, da se to počne večinoma na hitro med plavanjem v oceanu. Videti je, da ne jedo nobenih drugih živil.

Plemeniti plenilci pingvinov in grožnje

Na križaste pingvine plenijo številni veliki lovci, tudi kiti morilci , morski psi , in leopard tjulnjev . Njihove dojenčke in jajčeca ogrožajo petrels in skuas . Ne ogrožajo jih ne ljudje ne drugi znani plenilci. Vlaga Nove Zelandije jih varuje kot del prizadevanj, da ostanejo okrepljeni in zdravi.

Razmnoževanje crested pingvina, dojenčki in življenjska doba

Zamreženi pingvini se bodo lahko vzrejali nekje v starosti od pet do devet let. Začnejo se v začetku septembra in se bodo gojile nekje med tednom in januarjem. Ko se redijo, bodo samci vstali na zadnjih nogah in zavihali s krili, da bi privabili partnerja. Krestasti pingvini se praviloma parijo vse življenje, zato, ko najdejo zanesljivega partnerja, se običajno držijo z njim do konca življenja. Vsako leto se dobijo na gnezdišču pingvinov in ko se zberejo, si bodo zvesti, dokler se naslednje leto ne bodo spet srečali.

Ko se parijo, si bodo pingvini gnezdili v obstoječih jamah v skalah, nato pa jih okrasili s kakršnimi koli mehkimi materiali, ki jih bodo našli. To gnezdo uporabljajo za odlaganje jajčec, približno en do tri tedne po vzreji. Prvo jajce bo veliko manjše od drugega jajca in se verjetno ne bo izleglo. Če se bo, verjetno ne bo preživel.

Ko sta jajčeca položeni, jih bosta starša prvih deset dni izmenično inkubirala, nato pa moški naslednjih 12 dni odhaja hraniti hrano. Ko se vrne, se vlogi zamenjata in samica gre na iskanje hrane, medtem ko samec sedi na jajcih.

Ko se jajče izleže, moški sede na jajca in jih varuje prve tri tedne ter zaščiti piščanca pred vsiljivci, medtem ko samica odide ven in prinese hrano za piščanca. Sčasoma bosta piščanca varovala in hranila oba starša. Po tem, ko piščanec zraste in se začne ukvarjati, ga bodo približno v 11 tednih pustili v vodi in pustili, da bo prišel sam. Ko je ptica sama, lahko živi od 15 do 20 let, vzame si čas za vzrejo, ko doseže od 5 do 9 let.

Populacija grebenastega pingvina

Skupino trenutno sestavlja približno 25.000 parov. Zdi se, da se pri tem številu stalno držijo ali celo rahlo rastejo. Vendar pa ne bi bilo treba veliko, da bi jih spustili na nič, če bi udarila kuga ali drug dogodek, zato jih Mednarodna zveza za ohranjanje narave trenutno uvršča med ranljive. V tem trenutku bi lahko populacija pingvinov še naprej naraščala ali pa bi se lahko zmanjšala, odvisno od tega, kako se bodo pingvini odrezali v naslednjih nekaj letih. Potencialne grožnje vključujejo uvedbo novega plenilca, čezmerni ribolov okoli otokov, ki bi lahko izčrpal njihov vir hrane, onesnaženje ali naraščajoče temperature vode, ki plen odženejo z otokov. Iz teh razlogov je vlada Nove Zelandije sprejela ukrepe, ki bodo zaščitili morska hranilišča in habitate na otoku Snares, da bi še naprej ščitili te ptice.

Oglejte si vse 59 živali, ki se začnejo s C

Zanimivi Članki