Pere Davids Deer

Znanstvena klasifikacija jelena Pere Davids

Kraljestvo
Animalia
Fil
Chordata
Razred
Mammalia
Naročilo
Artiodactyla
Družina
Cervidae
Rod
Elaphurus
Znanstveno ime
Cervus wallichi

Stanje zaščite jelenov Pere Davids:

Izumrli v divjini

Lokacija Pere Davids Deer:

Azija

Dere Pere Davids Deer

Ime Young
Fawn
Skupinsko vedenje
  • Socialni
Ocenjena velikost prebivalstva
Manj kot 2000
Največja grožnja
Izguba habitata in lov
Najbolj prepoznavna lastnost
Dolge noge, tkane noge, razprta kopita
Posebnost
Dolge noge, tkane noge, razprta kopita
Druga imena
Milu, Elaphure
Obdobje brejosti
9 mesecev
Velikost legla
1.
Habitat
Močvirja in močvirja
Plenilci
Tigri, ljudje
Prehrana
Rastlinojede živali
Povprečna velikost legla
1.
Življenjski slog
  • Dnevno
Pogosto ime
Jelen Pere Davida
Lokacija
Severovzhodna in vzhodno-osrednja Kitajska
Slogan
Ima prste med prsti, ki pomagajo pri plavanju!
Skupina
Sesalci

Fizične značilnosti jelena Pere Davids

Tip kože
Lasje
Najvišja hitrost
18 mph
Življenjska doba
18 let
Utež
298 - 441 lbs
Višina
3,9 ft
Dolžina
6,5 ft - 7,21 ft
Starost spolne zrelosti
2 leti in 3 mesece
Starost odstavitve
3 mesece

'Jelen Pere Davida ima trak med prsti in je odličen plavalec'



Jeleni Pere Davida živijo v velikih skupinah. So rastlinojede živali, ki večinoma jedo travo. Povprečna življenjska doba tega jelena je 18 let. Večina samic jelenov Pere Davida ima le enega dojenčka ali rjavega. Jelen vstane in doji mamo v nekaj urah po rojstvu.



5 dejstev Pere Davida o jelenih

• Jeleni Pere Davida so iz severovzhodnega in vzhodno-osrednjega dela Kitajske

• Živijo v močvirjih in močvirjih



• Ti jeleni so razširili kopita s pasovi, ki jim pomagajo plavati

• So družabne živali, ki živijo skupaj v večjih skupinah

• Ti jeleni imajo poleti rdečkasto plašč, pozimi pa sivo dlako



Znanstveno ime jelena Pere Davida

Medtem ko je jelen Pere Davida splošno ime te živali, je njegovo znanstveno ime Elaphurus davidianus. Latinski izraz Elaphurus, ki pomeni, da pripada družini Cervidae (jeleni). Davidianus se sklicuje na francoskega zoologa in katoliškega duhovnika očeta Armanda Davida, ki je odkril tega jelena na Kitajskem. Družina tega jelena je Cervidae, njegov razred pa je Mammalia. V Franciji je oče oče Pere, zato je dobesedni prevod imena tega sesalca jelen očeta Davida.

Kitajci imajo drugo ime za jelena Pere Davida. Beseda je sibuxiang in pomeni 'štirje niso enaki'. To se nanaša na dejstvo, da ima ta sesalec kopita kot krava , vrat a kamela , rep a osel in rogovje jelena. Z drugimi besedami, ta jelen ima značilnosti štirih živali, ki so zvite v eno!

Videz in vedenje jelenov Pere Davida

Poleti ima jelen Pere Davida rdečkasto rjavo dlako s črno črto na rami. Pozimi pa se plašč obarva sivo rjavo. Te barve pomagajo pri kamuflažiranju jelenov v različnih letnih časih. Jelen samca Pere Davida ima rogovje, ki v dolžino meri od 21 do 31 centimetrov. Dolžine 31 centimetrov rogov so enake dolžini 2 zloženih kegljišč. Moški jeleni uporabljajo rogovje za boj proti drugim samcem, ko tekmujejo za samice med sezono parjenja. Ti jeleni se lahko dvignejo na zadnjih nogah in v boju spopadejo rogovje.

Jelen Pere Davida je dolg od 6 ½ do nekaj več kot 7 metrov. 7 metrov dolg jelen je dolg kot veliko božično drevo. Tudi ta jelen lahko tehta od 298 lbs do 441 lbs. Jelen Pere Davida, ki je težak 441 lbs, je enak polovici polnozrelega konja. Medtem ko je 441 lbs največja teža jelena Pere Davida, lahko jelen Whitetail zraste nekaj več kot 500 lbs.

Jelen Pere Davida ima kopita, vendar se razlikujejo od kopit drugih vrst jelenov. Večina jelenov ima ozka kopita s tesno stisnjenimi prsti. Druga možnost je, da jelen Pere Davida ima kopita, ki so razprta s pletenicami med prsti. Zakaj? Ta kopita pomagajo premikati jelene Pere Davida skozi vodo, ko plavajo po močvirjih in močvirjih. Mnogi od teh jelenov preživijo veliko časa, ko stojijo v vodi, ki seže do njihovih ramen.

Edinstvena zasnova kopit tega jelena je odlična za plavanje, vendar njene hitrosti ne prispeva posebej. Jelen Pere Davida lahko teče le približno 18 milj na uro. Primerjajte to z jelenom Whitetail, ki lahko doseže hitrost do 30 milj na uro ali več Severni jelen ki lahko teče 50 milj na uro!

Ti jeleni so družabni, odhajajoči sesalci in radi živijo v velikih skupinah, ki jih včasih imenujejo čreda, banda ali mafija. Ko je bilo jelenov Pere Davida veliko, je bilo v čredi na desetine ali celo stotine jelenov. Poleg tega življenje v čredi zagotavlja zaščito pred plenilcem, kot je tiger . Ko jeleni začnejo teči, ima tiger izziven čas, da najde in loči enega jelena za napad. Poleg tega lahko skupina teklih jelenov poškoduje tigra, ki poskuša vstopiti v čredo.

Habitat jelenov Petra Davida

Jeleni Pere Davida so iz severovzhodne in vzhodne osrednje Kitajske. Izvirajo iz subtropskega podnebja, ki živi v močvirjih in okoli močvirja. Njihova mrežasta kopita jim omogočajo, da veliko časa preživijo na plavanju. Njihova kopita jim nudijo oporo tudi med hojo po blatnih, razmočenih predelih.

Prehrana jelenov Pere Davida

Kaj jedo jelena Pere Davida? So rastlinojede živali in se prehranjujejo večinoma s travo. Če pa trave primanjkuje zlasti pozimi, bodo jedli vodne rastline, ki rastejo v močvirjih in okoli njih.

Jeleni Pere Davida instinktivno vedo, katere vrste trav in rastlin jesti. Če pa jedo travo ali drugo vegetacijo, ki je bila kontaminirana s kemikalijami ali pesticidi, lahko zelo zboli ali umre.

Jeleni plenilci in grožnje Pere Davida

Uradni status ohranjanja jelena Pere Davida je Izumrli v divjini. Konec 19. stoletja je bilo na Kitajskem le nekaj teh jelenov. Njihovo prebivalstvo so močno zmanjšali ljudje, ki so jih lovili in jedli. Majhna skupina teh jelenov je pripadala kitajskemu cesarju po imenu Tonghzi. Toda poplava je podrla ograjo, kjer so zadrževali jelene, in so pobegnili. Te jelene so lovili in jedli kmetje in vojaki na tem območju. Torej, ko so živeli v divjini, je bil njihov glavni plenilec človek . Tigri so plenili tudi jelena Pere Davida.

Danes je v živalskih vrtovih in svetiščih v ujetništvu razmeroma majhno število jelenov Pere Davida. Prizadevajo si povečati populacijo teh jelenov, medtem ko živijo na zavarovanih območjih.

Reprodukcija jelenov Pere Davida, dojenčki in življenjska doba

Za te jelene je sezona parjenja junija. Moški jelena Pere Davida se pridruži skupini samic, da se pari z eno ali več. V tem času se bo moški jelen verjetno boril z drugimi samci, da bi zaščitil skupino samic, s katerimi je. Samci jelenov se kot način boja borijo z rogovi. Zmaga močnejši moški.

Obdobje brejosti samice je približno 9 mesecev in rodi dojenčka, imenovanega tudi a rjava aprila ali maja. Večina samic jelenov Pere Davida ima eno rožo. Imeti dve mladiči naenkrat je bolj redko. Jelene ob rojstvu tehtajo med 25 in 29 lbs in hitro začnejo rasti!

Tako kot druge jeleni se tudi ti jeleni rodijo z belimi lisami na dlaki. Pege izginejo, ko se starajo. Rdeča rjava lahko vidi, kdaj se rodi, vendar ne more takoj hoditi. Jelen pa se skoraj vstane in skoraj takoj postavi težo na noge. To je zelo smiselno. Če bi novorojenček v divjini ostal na tleh, bi bil ranljiv za plenilce, kot so tigri ali korzaki lisice .

Jelen doji svojo mamo, dokler se ne odstavijo in začnejo jesti travo s starejšimi jeleni. Rdeča srčka ostane pri materi približno 14 mesecev, ko je pripravljena preživeti brez njene pomoči.

Jeleni Pere Davida v naravi živijo približno 18 let. Najstarejši jelen Pere Davida je živel 23 let in to v ujetništvu, kjer so za te jelene dobro poskrbeli.

Ko so ti jeleni starejši, so nagnjeni k boleznim, ki prizadenejo njihovo mišično tkivo, znano tudi kot miopatija. Mimogrede, ta vrsta miopatije je podobna miopatiji kopitarjev, ki se pojavlja pri konjih.

Prebivalstvo jelenov Pere Davida

Čeprav je uradni status ohranjanja jelenov Pere Davida v naravi izumrl, obstaja nekaj izjem. Prizadevanja naravovarstvenikov za povečanje števila prebivalstva so začela delovati. Nekatere od teh jelenov so spustili nazaj v naravo v upanju, da se bodo redile in še povečale populacijo. Prav tako je še vedno veliko jelenov Pere Davida, za katere skrbijo živalski vrtovi in ​​druga svetišča. Število prebivalcev je približno 2000.

Eden od razlogov za počasno rast populacije tega sesalca je, da ima samica jelenov le enega dojenčka na leglo. Če pa populacija jelenov Pere Davida še naprej narašča, bo morda prejela novo, posodobljeno stanje ohranjenosti.

Pogosta vprašanja o jelenih Pere Davida

Je jelen Pere Davida izumrl?

Uradno so jeleni Pere Davida navedeni kot izumrli v divjini. Toda to ne pomeni, da jih ni nikjer. Rejski programi so omogočili izpust nekaterih teh jelenov nazaj v naravo. Poleg tega so v različnih živalskih vrtovih na Kitajskem, v ZDA in drugod razstavljeni jeleni Pere Davida.

Koliko jelenov Pere Davida je ostalo?

Na svetu je ostalo približno 2000 teh jelenov. Varstveniki si vsako leto prizadevajo za povečanje populacije tega jelena.

Kako je jelen Pere Davida izumrl na Kitajskem?

Jeleni Pere Davida so v divjini na Kitajskem izumrli, ker so jih redno lovili zaradi hrane ali športa. Tudi izguba njihovega mokrišča je prispevala k množičnemu padcu populacije tega jelena. Gradnja cest je ena od mokrišč, ki odvzemajo močvirski prostor jelenom Pere Davida in drugim živalim, ki tam živijo.

Kaj jedo jelena Pere Davida?

Ta jelen dnevno jedo travo. Če pa trave v različnih obdobjih leta ni v izobilju, bodo jedli vodne rastline, ki rastejo na močvirjih.

Kdo je odkril jelena Pere Davida?

Ime jelena dobi po katoliškem duhovniku in zoologu / botaniku, ki ga je odkril. Ime mu je bil oče Armand David. Ta jelen je odkril, pa tudi številne druge vrste živali in rastlin, na svojih odpravah na Kitajsko sredi 19. stoletja. Tja so ga poslali, da bi dokumentiral te vrste, da bi drugi lahko izvedeli več o njih.

Oglejte si vseh 38 živali, ki se začnejo s P

Viri

    Zanimivi Članki