Porcupine

Znanstvena klasifikacija Porcupine

Kraljestvo
Animalia
Fil
Chordata
Razred
Mammalia
Naročilo
Rodentia
Družina
Erethizontidae
Rod
Erethrizon
Znanstveno ime
Erethizon Dorsaum

Stanje ohranjenosti divjadi:

Najmanj zaskrbljenost

Dikurje Lokacija:

Azija
Srednja Amerika
Evrazija
Evropi
Severna Amerika
Južna Amerika

Dejstva o porcupineu

Glavni plen
Korenine, listi, jagodičevje
Habitat
Gosti gozdovi in ​​travniki
Plenilci
Sova, orli, volkovi
Prehrana
Vsejed
Povprečna velikost legla
1.
Življenjski slog
  • Samotno
Najljubša hrana
Korenine
Tip
Sesalci
Slogan
Po vsem svetu obstaja 30 različnih vrst!

Fizične značilnosti divjadi

Barva
  • rjav
  • Siva
  • Rumena
  • Črna
Tip kože
Konice
Najvišja hitrost
2 mph
Življenjska doba
8-12 let
Utež
5,4-16 kg (12-35 lbs)

Porcupines so tretji največji glodalec na planetu. Razdeljeni so na dve vrsti divjadi, to sta stari in novi svet. Znano je, da se ti veliki glodalci borijo z ogromnimi plenilci in se skozi vse leto pogostijo z rastlinami, grmičevjem in drevesi. Kljub svoji močni zunanjosti so nežna in poslušna bitja, razen če jih ne izzovejo.



Najpomembnejša dejstva o porcupineu

-Quills imajo plasti maščob z antibiotiki, ki pomagajo preprečevati okužbe pri ljudeh in živalih.

-Porcupines se lahko borijo tudi proti največjim in najnevarnejšim plenilcem, vključno z leopardi.

-Dojenčki dikobrazi se imenujejo porcupettes, skupina porcupines pa pikica.



Znanstveno ime Porcupine

Taksonomija porcupines je razčlenjena na red Rodentia, družino Erethizontidae (Novi svet) ali Hystricidae (Stari svet) in Erethizon ali Chaetomys Genius. Dikobrazi Hystricidae se večinoma zadržujejo na tleh in živijo v Evropi, Aziji in Afriki. Portreti Erethizontidae uživajo v plezanju po drevesih in plavanju po celotni Ameriki. Dejansko ime dikobraza izvira iz francoske besede porcespin, kar v prevodu pomeni prašičji prašič. Po vsem svetu obstaja več kot dva ducata vrst divjadi, med njimi:

Družina Hystricidae (starinski divjaki):



  • Malezijski porcupine
  • Sunda dikobraz
  • Rt porcupine
  • Črespata dikobraz
  • Indijski porcupine
  • Debelo hrbtenica
  • Filipinski porcupine
  • Sumatranski porcupine
  • Afriški porcupine s čopičem
  • Azijski porcupin s čopičem
  • Dolgorepi porcupine

Družina Erethizontidae (jelke novega sveta):

  • Podgana s ščetinami
  • Baturitski dikobraz
  • Dvobarvni dikobraz
  • Progasti pritlikavi porcupine
  • Bahia porcupine
  • Črnorepi dlakavi pritlikavi porcupine
  • Mehiški dlakavi pritlikavi porcupine
  • Črni pritlikav porcupine
  • Brazilski porcupine
  • Zamrznjeni dlakavi pritlikavi porkupin
  • Andski dikobraz
  • Rothschildov dikobraz
  • Roosmalenov pritlikavi dikobraz
  • Porcupine s panjevci
  • Dikobraz Santa Marta
  • Coandumirim
  • Paragvajski dlakavi pritlikavi porcupine
  • Rjavi dlakavi pritlikavi porcupine
  • Severnoameriški porcupine

Videz in obnašanje divjadi

Vsaka vrsta divjadi se nekoliko razlikuje od naslednje. Imajo pa nekatere splošne značilnosti videza, na primer pogosto imajo močna telesa in majhne glave. Njihove pere bodo združene v skupine ali pa bodo vdelane v njihovo kožo in lase. Ta peresa so njihova obramba. Odvrgli se bodo na pot potencialnega plenilca, da se zaščitijo

Sprednji del njihovih teles je najbolj ranljiv, saj je prekrit z dlako in ne s peresi. Osnovna barva las se lahko razlikuje, vključno z rumeno, rjavo, sivkasto rjavo, temno rjavo ali črno. Vzorci, ki prekrivajo osnovni sloj, se lahko razlikujejo tudi po barvi, vključno s črno, oranžno, rumeno in belo. V nekaterih delih sveta obstajajo celo albino porcupines. Večina divjakov se giblje med 25 in 40 centimetrov, kar vključuje tudi njihov rep. Običajno tehtajo med 10 in 40 kilogrami. Tako moški kot ženske so približno enake velikosti. Mnoge vrste imajo brez dlake podplate, zaradi katerih so odlični plezalci.

Porcupines so samotne živali, ki večino časa preživijo same. Pozimi se bodo zbrali v skupinah in se med dvorjenjem družili s potencialnim partnerjem. Skupino ježkov se imenuje trnek. Ko se pozimi zberejo kot skupina, boste našli skupino do 12 divjakinj, ki se skupaj skrivajo.

Porcupine plezanje po drevesu

Habitat divjadi

Kje živijo ježki? Porcupines New World najdemo predvsem v Ameriki; Medtem ko je divjad starega sveta pogosto v Evropi, Aziji in Afriki. V Ameriki boste našli divjačine v uživanju v raziskovanju dreves in vode, kot v kopnem. Vendar jelke v drugih delih sveta običajno večinoma ostanejo na trdnih tleh. Našli jih bodo na skoraj vseh vrstah terena, vključno s puščavami, gozdovi, travniki, gorami in deževnimi gozdovi. Precej enostavno se lahko prilagodijo okolju. Številne vrste divjadi najraje preživijo v skalnatih razpokah, jamah, zapletih korenin, ščetkah, vejah dreves, jamah in votlih hlodih in drevesih. Njihov dom, kjer koli že je, se imenuje brlog. Ne prezimijo; vendar so nočni, tako da čez dan spijo, ponoči pa raziskujejo.



Dikurjeva dieta

Porcupines po vsem svetu so rastlinojede živali. Vsak dan pojejo približno 0,9 kilograma hrane. Pozimi se kot glavni vir hranil zanašajo na lubje dreves. Zaradi težkih razmer pozimi pogosto izgubijo približno 17% teže zaradi pomanjkanja dušika v njihovi zimski prehrani. Spomladi imajo divjaki raje listne lističe, bogate z beljakovinami. Če se na drevesih začnejo razvijati strupeni tanini, bodo izbrali bolj zelnate rastline in drevesa z manj tanini.

Poletje prinaša več prehranskih sprememb, vključno z listjem, bogatim s kalijem. To lahko privede do izločanja preveč natrija, zaradi česar je porcupine iskati sol. V naravi lahko sol najdejo v različnih virih, na primer v vodnih rastlinah. Ko ga v naravi ne najdejo, iščejo vire, ki jih je ustvaril človek, vključno z gumami, vezanimi ploščami, ročaji orodij in prelomnimi črtami. V nekaterih primerih bodo pojedli nekatere oreščke in sadje. Kljub prehranjevalnim navadam v naravi povzročajo veliko manj škode kot žuželke, bolezni, vetrovi in ​​požari.

Plenilci divjadi in nevarnosti

Zaradi majhne rasti divjadi, zlasti mladih, so ranljivi za številne plenilce, vključno z velikimi sovami, črnimi medvedi, bobci, kunami, dolgorepimi lasicami, hermelini, kojoti in minko. Ribič je njihov najpogostejši plenilec. Ribiči lahko celo preprečijo naraščanje populacije divjadi. Če se plenilec vseeno približa, bo dikobraz obrnjen s hrbtom proti plenilcu, tako da bo perje ves čas soočen z grožnjo. Če pa plenilec dobi dikobraz na hrbet, pogosto izgubi bitko. V nekaterih primerih so se divjačine s svojimi peresi borile proti napadu, tudi proti zelo nevarnim živalim, kot je leopard. Ko se bližajočemu plenilcu pero vdela v šapo ali telo, se pogosto umakne, saj je perje precej boleče in ga živali težko odstranijo.

Phillippine porcupine je trenutno edini, ki je trenutno kategoriziran kot ranljiv. Vsi drugi so navedeni v razvrstitvi, ki najmanj skrbi. Največjo grožnjo svetovni populaciji divjadi predstavlja krčenje gozdov, gozdni požari in razvoj infrastrukture. Ti ukrepi izrinjajo dikobraze iz njihovih domov in počasi glodajoče glodavce silijo k iskanju novih virov hrane in zatočišča. Avtomobili veljajo tudi za grožnjo porcupinom, saj se porcupini pri prečkanju ulice premikajo prepočasi.

Razmnoževanje divjadi, dojenčki in življenjska doba

Ritual parjenja divjadi vključuje samo prevladujoče moške porkupine, ki se parijo z več samicami, manj dominantni samci pa se morda sploh ne bodo parili. Samci bodo med letno sezono razmnoževanja več dni branili svojega zakonca, da bi se ubili pred morebitnimi prosci. Samice se bodo za svoje ozemlje borile tudi proti drugim samicam divjadi. Snubce moških privlači vonj in vokalizacija žensk. Do parjenja bo prišlo šele, ko samica izbere samca in postane odprta za njegov napredek.

Letna rejna sezona traja od oktobra do novembra. Samica bo nosila 210 dni in rodila od enega do treh potomcev. Dojenčki porcupines se običajno rodijo aprila ali maja in jih imenujejo porcupettes. Novorojenčki tehtajo od 0,88 do 1,17 kilogramov in so dolgi 10 centimetrov. Njihovi lasje so med rojstvom mehki. Quills se strdi po nekaj urah. Njihove oči se pogosto ne odprejo več dni. Mati bo kratek čas dojila. Po petih mesecih se bodo potomci popolnoma osamosvojili in jim omogočili, da bodo svojo prvo zimo preživeli sami.

Povprečna življenjska doba divjega dikobraza je pet do sedem let. Porcupines, vzgojeni v ujetništvu, lahko živijo do 10 let. Znano je, da ima praški živalski vrt vsaj 30 let indijskega grebena. Ko se porcupini starajo, lahko trpijo zaradi bolezni in izgube čutov, zaradi česar so bolj dovzetni za plenilce in naravno smrt.

Prebivalstvo divjadi

Vse vrste divjadi, razen ene, trenutno veljajo za najmanj zaskrbljujoče. Posledično populacijske študije niso preveč dostopne, zaradi česar je težko določiti globalno velikost populacije divjačin. Edini znani grožnji rasti prebivalstva v tem času sta ribiški plenilec in človeški razvoj.

Oglejte si vseh 38 živali, ki se začnejo s P

Zanimivi Članki