Chinstrap Pingvin

Znanstvena klasifikacija pingvina Chinstrap

Kraljestvo
Animalia
Fil
Chordata
Razred
Ptice
Naročilo
Sphenisciformes
Družina
Spheniscidae
Rod
Pygoscelis
Znanstveno ime
Pygoscelis Antarcticus

Stanje ohranjenosti pingvina Chinstrap:

Najmanj zaskrbljenost

Lokacija Chinstrap Penguin:

Antarktika
Ocean

Dejstva o pingvinu Chinstrap

Glavni plen
Krill, ribe, kozice
Posebnost
Beli obraz in tanka, črna črta, ki poteka pod brado
Habitat
Skalnati antarktični otoki
Plenilci
Leopardjev pečat, kit ubijalec, morske ptice
Prehrana
Mesojed
Povprečna velikost legla
2.
Življenjski slog
  • Kolonija
Najljubša hrana
Krill
Tip
Ptica
Slogan
Vzrejnih parov je 7 milijonov!

Fizične značilnosti pingvina Chinstrap

Barva
  • Siva
  • Črna
  • Bela
Tip kože
Perje
Življenjska doba
15 - 20 let
Utež
3 kg - 6 kg (6,6 lbs - 13 lbs)
Višina
60cm - 68cm (24in - 27in)

'Največja kolonija pingvinov chinstrap ima več pingvinov kot ljudi v San Franciscu!'




Chinstrap pingvin je najbolj razširjen med vsemi vrstami pingvinov. Pravzaprav ima ena od njihovih kolonij na oddaljenem otoku več kot milijon plemenskih parov pingvinov!



Neverjetna dejstva o pingvinu Chinstrap!

  • Kolonija pingvinov chinstrap na otoku Zavodovski v južnem Atlantskem oceanu je tako velika (šteje približno 1,2 milijona gnezditvenih parov), daGuinnessova knjiga rekordov jo je razglasila za 'največjo kolonijo pingvinov na svetu! ' Za perspektivo ima otok več pingvinov kot ljudi v San Franciscu! (Če si želite ogledati, kako izgleda ta neverjetna kolonija, se preprosto pomaknite navzdol do našega 'oddelka za prebivalstvo!)
  • Številni pingvini podbradnikov se parijo za življenje; Ugotovljeno je bilo, da se pari parov zbirajo 82 odstotkov časa.
  • Chinstrap pingvini so eden najbolj agresivnih pingvinov.

Znanstveno ime in razvrstitev pingvina Chinstrap

Pingvin Chinstrap ima znanstveno imePygoscelis antarcticus. Chinstrap pingvini se včasih imenujejo tudiP. Antarktika,kar je bilo predhodno znanstveno ime za vrsto. Njeno družinsko ime je Spheniscidae, razred, ki mu pripada, pa je Aves.



Družino Pygoscelis sestavljajo trije različni pingvini; skupaj so znani kot 'pingvini s čopičem'. Chinstrap pingvin se imenuje tudi obročasti pingvin, bradati pingvin in pingvin kamnosek, kar je ime dobilo zaradi glasnega hrupnega klica.

Izvor imena pingvin v resnici ni znan: možnost je, da izhaja iz valižanske besede, 'pero' za glavo in 'gwyn', kar pomeni belo.


Videz in vedenje pingvina Chinstrap

S črnimi glavami, ki so videti kot čelada, črne oznake brade dajejo temu pingvinu ime. V nasprotnem primeru imajo računi in oči črno barvo. Noge so rožnate, podplati pa črni. Mladi pingvini imajo obraz sive barve in bodo v 14 mesecih dosegli oznake za odrasle.

Niso največji pingvini; Chinstrap pingvin je bolj srednje velikosti. Njihova dolžina je 75 cm (29 palcev), povprečna teža pa je 5,5 kg.

Ta pingvin ima zelo glasen glas v svoji plemenski koloniji. Zvoki pingvina Chinstrap so zelo hrupni; pingvin naredi 'ah, kauk, kauk, kauk', ko dvigne plavut in zamahne z glavo iz ene strani v drugo.

V svojih gojiščih so pingvini chinstrap zelo živahni. Pogosto se borijo in znano je, da mahajo z glavo in plavutmi, kličejo, se priklonijo, gestikulirajo in okrasijo plašč. Če se zgodi teritorialni spor, lahko strmijo, usmerjajo in obtožujejo.

Chingstrap pingvin je zelo družaben in ga najdemo v kolonijah s pingvinom Adélie, kormorani ali drugimi podobnimi pingvini. Njihova gnezda so preprosta in v skalnatih kotanjah. Pri obrambi pred drugimi vrstami in med seboj so najbolj agresivni pingvini s čopičem.

Skupino pingvinov imenujemo kolonija. Druga imena iste skupine vključujejo Waddle ali rookery. Skupino pingvinov v oceanu, ki plavajo, imenujemo splav.

Habitat Chinstrap Penguin

Včasih počivajo na ledu z drugimi pasmami pingvinov, kot je pingvin Adélie. Štejejo za najbolj agresivne pingvine in večino svojega življenja preživijo na morju, kjer se lahko hranijo z majhnimi ribami in krilom.

Živijo na Antarktiki in v Škotskem morju, Južnih Orknejih, Južnih Šetlandskih otokih in na Južnih Sandwich otokih, kjer je bila najdena največja njihova kolonija. So na obali Južnega oceana in so pogosto v skalnatih ali peščenih habitatih. Nekaj ​​sto ptic živi nedaleč od Nove Zelandije, na otokih Balleny na območju Ross Dependency.

Z začetkom aprila, ki je jesen na južni polobli, pingvin chinstrap sledi šolam krila, ko se selijo proti severu v toplejše vode z manj ledu.



Chinstrap prehrana pingvinov

Chingstrap pingvin uživa v potapljanju. Lahko ujame nekaj rib, lignjev in kozic, toda velika večina njegove prehrane prihaja z uživanjem krila. Z ocenjeno biomaso v Južnem oceanu, ki znaša 379 milijonov ton, je v vodah, kjer imajo kolonije pingvini chinstrap, veliko krila.

Ker pa se je povprečna temperatura zraka dramatično zvišala (od 5 do 6 stopinj Celzija) na mnogih območjih pingvini lovijo krila, se domneva, da sta naraščanje in upadanje populacije krila dejavnik nihanj populacij pingvinov.

Chinstrap pingvinski plenilci in grožnje

Glavni plenilci odraslega pingvina chinstrap so leopardovi tjulnji in kiti morilci. Študije leopardjevih tjulnjev so pokazale, da lahko v času razmnoževanja pojedo 1,4 do 5% kolonije pingvinov. Leopardovi tjulnji se pri lovu na pingvine podbradnikov zanašajo na prikritost. Čakajo ob robovih ledenih plošč, kjer so se zbrali pingvini, in ujamejo pingvine, ko vstopijo v vodo. Na splošno se pingvini, ko vstopijo v odprto vodo, soočajo z manj grožnjami.

Med drugimi plenilci so morski levi in ​​morski psi. Jajca in piščanci so v nevarnosti zaradi skuas, plenilskih morskih ptic. Največjo grožnjo leopardjevim tjulnjem - tako kot pri drugih vrstah pingvinov - predstavljajo podnebne spremembe, ki so vplivale na številčnost krila.

Razmnoževanje pingvinov Chinstrap, dojenčki in življenjska doba

Ko se moški, ko išče svojega zakonca, vrne v kolonijo, se bo sam s plavutmi udaril po prsih, hkrati pa dvignil glavo in zaslišal piskajoč zvok. Drugi moški pogosto odmevajo iste edinstvene zvoke pingvina chinstrap, ko nekdo začne kričati. Ko bo pingvin podbradnik našel zakonca, se bo vsako leto vrnil k istemu; parita se para, ki se združita in tvorita posebno vez.

Gnezditvena doba je od novembra do decembra do marca. Chingstrap pingvin odloži dve jajčici; čas je običajno poznejši od drugih vrst pingvinov v bližini. Jajca valijo mati in oče, ki delajo izmene od 5 do 10 dni. Po približno 37 dneh se jajčeca izležejo. Dojenček ostane pri starših približno mesec dni. Nato nadaljuje s skupino mladih piščancev.

Otroški pingvin se imenuje piščanec. Lahko jih imenujemo tudi gnezdilke. Skupina otroških pingvinov se imenuje jaslice, kjer se piščanci stiskajo skupaj za toploto in tudi pred plenilci. To staršem omogoča, da gredo na lov za hrano, ki jo lahko prinesejo nazaj. Po približno dveh mesecih puhastega puha nadomesti nepremočljivo perje, piščanec pa je zdaj pripravljen na prvi izlet na morje, da bi lovil sam.

Chingstrap pingvin živi približno 20 let. Poročali so, da je najstarejši živi pingvin chinstrap v Severni Ameriki leta 2015 star 32 let in je živel v Moody Gardens v Teksasu.

Prebivalstvo Chinstrap Penguin

Avgusta 2018 je IUCN ocenil, da populacija pingvinov podbradnikov traja 8 milijonov posameznikov. So najštevilčnejše izmed vseh vrst pingvinov in so navedene kot »najmanj zaskrbljujoče«, čeprav se njihova populacija na splošno zmanjšuje.

Najdemo jih na cirkumpolarnih, podantarktičnih in antarktičnih otokih ter na Antarktičnem polotoku. Pri vzreji niso na ledu, ampak ostajajo na skalnati obali. Najbolj naseljena kolonija pingvinov chinstrap je na otoku Zavodovski, ki je otok na južnih Sandwich otokih.

Čeprav je ta otok dolg le 5 kilometrov in širok 3 kilometre, podpira več kot milijon plemenskih parov chinstrap pingvinov!

Poleg Antarktike so pingvine chinstrap opazili tudi na naslednjih območjih:

  • Argentina
  • Otok Bouvet

  • Čile
  • Falklandski otoki
  • Francoska južna ozemlja
  • Južna Georgija

  • South Sandwich Islands
  • Otoki ob Novi Zelandiji

Dejstva o pingvinu Chinstrap

Njihova največja kolonija je bila imenovana 'najbolj smrdljivo mesto na Zemlji!'

Z več kot milijonom plemenskih parov pingvinov na majhnem otoku, ki je širok le 5 kilometrov, si lahko predstavljate, da je Zavodovski otoklepasmrdljivo mesto. Vendar poleg iztrebkov pingvinov žveplov zrak iz aktivnega vulkana na otoku povzroča tudi škodljive vonjave. Pozdravljeni v Združenem kraljestvuTelegrafkot 'najbolj smrdljiv kraj na svetu' imajo značilnosti otoka imena Stench Point, Pungent Point in Noxious Bluff.

Njihovo največjo kolonijo ogroža tudi vulkan

Stratovulkan na otoku, v katerem je največja kolonija pingvinov chinstrap, se imenuje Mount Curry, izbruhniti pa je začel marca 2016. Izbruh je večji del otoka pokril s pepelom, vendar je prišel tudi v času, ko so pingvini chinstrap začeli zapuščati svoje pleme. razlogov za krmo na morju do jeseni, kar je omejilo vplive

Predstavljeno vPlanet Zemlja II

Dokumentarna serijaPlanet Zemlja IIposnel pingvine chinstrap na Zavodovskem. Da bi prišli do oddaljenega otoka, je trajalo več kot eno leto načrtovanja, dokumentarna ekipa pa je morala prečkati nekatera najhujša morja na zemlji, da bi ujela to oddaljeno okolje.

Oglejte si vse 59 živali, ki se začnejo s C

Zanimivi Članki